14 nyexaminerade e-handelslogistiker tar sikte på framtiden

1 min läsning Publicerad 29 maj 2020

På torsdagen var det dags för de 14 studerande, som under två år har läst YH-utbildningen E-handelslogistiker på Nässjöakademin, att ta examen. Utbildningen är unik i Sverige och detta är den andra klassen som nu går ut i arbetslivet som experter på digital infrastruktur.

Bilden visar studenterna som tog examen vid Nässjöakademins yrkeshögskoleutbildning e-handelslogistiker.
De på plats närvarande studenterna som tog examen från YH-utbildningen E-handelslogistiker. Stående från vänster syns Karin Holm, Henric Gustafsson, Elin Bendefors, Anna Svensson, Emma Torstensson, Marcus Wahlström, Mattias Lorentsson. Sittande från vänster syn Amir Nijemcevic, Sara Ekholm, Martin Almqvist och Berit Kha.
På bild syns Karin Holm som tagit examen som e-handelslogistiker vid Nässjöakademins yrkeshögskoleutbildning.
Karin Holm, en av avgångsstudenterna, funderar på att starta eget-företag. ”Det är en dröm att få sina egna kunder och styra över sin egen arbetstid som konsult”, säger hon.

– Jag älskar digitalisering och marknadsföring överlag. Att som e-handelslogistiker får vara med i processen att kravställa och skapa en väl fungerande webbsida med e-handel känns häftigt. Nu när man studerat området och surfar runt ser man förbättringspotential överallt. Detta är ju ett relativt nytt yrke och man inser att det är en massa företag inom alla branscher som har behov av en e-handelslogistiker, säger Karin Holm, avgångsstudent.

Yrkesrollen E-handelslogistiker handlar om att väva ihop företagets affärsutveckling och att interagera med alla avdelningar på företaget som ekonomi, marknad, produktion och IT. E-handelslogistikern har därmed en viktig roll med att samordna, utveckla och optimera företagens arbete med digitala plattformar och kan med sin kompetens prata med alla parter och få alla företagsdelar att jobba åt samma håll.