Grundkurs i Excel

26 september kl. 09.00 – 16.00 Nässjö Näringsliv ABHitta hit 3.400 kronor för intressenter i Nässjö Näringsliv AB, 3.900 kronor för övriga (priser står i exkl. moms)

Välkommen till vår intensiva endagskurs i Excel! Denna grundkurs är utformad för att ge dig en grundlig introduktion till de viktigaste funktionerna och verktygen i Excel, och kräver inga tidigare kunskaper.

Kursen täcker allt från inmatning och formelskrivning till avancerad hantering av arbetsböcker och dataanalys. 

Du kommer att lära dig hur du effektivt fyller celler, hanterar flera flikar, och använder både relativa och absoluta referenser i dina formler. Vi kommer också att gå igenom olika tekniker för listhantering, inklusive sortering och filtrering, samt hur du skapar snygga och anpassade utskrifter. Slutligen, kommer vi att utforska grunderna i pivottabeller, ett av de mest kraftfulla verktygen för att analysera och sammanställa data. 

Alla övningar är gjorda från grunden av vår kursledare Jonny Johansson, grundare av företaget JXL Consulting AB. I över 23 har Jonny jobbat med att analysera data samt skapa skräddarsydda excelmallar till företag samt att hålla kurser inom Excel. Allt från grundkurser till avancerade makrokurser.

Kursinnehåll

Grunder i Excel
Vi börjar med att täcka de mest grundläggande aspekterna av Excel, såsom datainmatning, formelskrivning och redigering. Du kommer att lära dig hur du skriver formler på rätt sätt och hur du redigerar dem effektivt.

Fyll data automatiskt
Vi utforskar olika sätt att fylla i data automatiskt i kalkylbladsceller, inklusive vanlig fyllning, högerfyll, ctrl-fyll och snabbfyll som använder AI-teknik för att förutsäga och automatisera inmatningar.

Hantering av arbetsböcker
Du får lära dig att hantera arbetsböcker med flera flikar, justera kolumnbredder och låsa rader och kolumner. Vi går även igenom hur man skriver formler över flera flikar för mer komplex datahantering.

Summering
Vi täcker grundläggande summeringstekniker, snabbare summeringar med utökad markering och diskontinuerlig summering för att effektivisera dina arbetsprocesser.

Referenser och formler
Lär dig skillnaden mellan relativa och absoluta referenser (låsningar med F4) och hur du använder dem i praktiska övningar. Vi går också igenom summering och kopiering av värden, formler och summor.

Listhantering
Du får kunskap om hur man sorterar och filtrerar data, både enkelt och med flera villkor, samt hur man anpassar utskrifter och infogar tabeller för snyggare design.

Pivottabeller
Vi avslutar med att lära oss grunderna i pivottabellhantering, ett av de mest kraftfulla verktygen för dataanalys i Excel.

Målgrupp

Kursen riktar sig främst till nybörjare, men även de som vill fräscha upp sina kunskaper i Excel kommer att finna den mycket värdefull. Du kommer att få de färdigheter du behöver för att arbeta mer effektivt och professionellt.

Datum, tid & plats

Datum: 26 september 2024
Tid: 9.00-16.00
Plats: Nässjö Näringsliv AB, Karlagatan 3, Nässjö

Viktig information

Ta med en egen dator med senaste Excel-versionen (Office 365 eller 2021). Ta gärna med externt tangentbord, mus och datorladdare.

Kostnad

3.400 kronor exkl. moms för intressenter i Nässjö Näringsliv AB
3.900 kronor exkl. moms för övriga

Lunch samt fika ingår.

Kursledare

Jonny Johansson har högskoleutbildning i data, ekonomi och pedagogik. Han har hållit hundratals kurser i bland annat Microsoft Excel och Microsoft Office, allt från nybörjarkurser till avancerade VBA kurser, och besöker regelbundet Microsoft i London för att tillsammans med världseliten i Excel bättra på sina kunskaper.

Anmälan

Anmäl dig genom att fylla i nedan formulär, välkommen!


Ange eventuella önskemål om specialkost:Arrangör och kursledare

JXL

Medarrangör

NNAB

Fler utbildningar & events

I Nässjö kommun och i närområdet finns det alltid något på gång för dig som företagare! Här kan du hitta både våra egna och våra intressenters event och utbildningar.