Excelkurs – effektivare användning och smarta tips

24 oktober kl. 09.00 – 16.00 Nässjö Näringsliv ABHitta hit 3400kr för intressenter i Nässjö Näringsliv, 3900kr för övriga (Priser anges exkl. moms)

Är du redo att ta din Excel-färdighet till nya höjder? Denna intensiva endagskurs är utformad för att rusta dig med de senaste verktygen och teknikerna som Excel har att erbjuda.

Vi börjar med att dyka djupare in i smarta tips och tekniker som används av proffsen. Vårt mål är att du ska lämna kursen inte bara med ny kunskap, utan också med förmågan att omedelbart tillämpa dina nyvunna kunskaper i din arbetsvardag.

Excel har genomgått en spännande utveckling de senaste åren och introducerat kraftfulla nya funktioner som kan förändra ditt arbetssätt. Tillsammans kommer vi att utforska dessa nyheter och hur du kan använda dem för att öka din produktivitet och ditt självförtroende i ditt excelanvändande.

Kursinnehåll

Kursdagen är indelad i två delar: del 1 Tidsbesparande tips och tekniker, och del 2 Nyheter i Excel.

Tidsbesparande tips och tekniker

Allmänna tips och trix: Snabba upp din excelanvändning med smarta tips.

Låsning med $: Lär dig hur du använder cellreferenslåsning för att effektivisera dina formler.

Pivottabeller: Lär dig grunderna och nyheterna i pivottabeller. Utsnitt, tidslinje med mera.

Kopiering av formler: Upptäck snabba och effektiva sätt att kopiera formler.

Kortkommandon: Lär dig värdefulla kortkommandon för att navigera och utföra åtgärder snabbt. Skapa även egna kortkommandon med hjälp av verktygsfältet snabbåtkomst.

Nyheter i Excel

I denna delen av kursen kommer vi att utforska de senaste Excel-funktionerna som är utformade för att effektivisera ditt arbetsflöde. Här är några exempel:

XLETAUPP: Upptäck hur XLETAUPP kan förenkla och förbättra din datahantering.
FILTER: Lär dig att använda FILTER-funktionen. En funktion för att filtrera data.
TEXTFÖRE: Utforska TEXTFÖRE-funktionens användning för effektiv textformatering.

Vi kommer också att titta på andra spännande nyheter, inklusive:

Dynamiska arrayer: Detta är enklare än vad det låter. Vi lär oss använda dynamiska arrayer och ser och hur de kan revolutionera datavisualisering och beräkningar.

Förkunskaper

Du behöver grundläggande kunskaper i Excel. Exempelvis bör du kunna summera tal med summaknappen och skriva en enkel formen av typen = A1+B1.

Viktig information

Du behöver ta med dig en egen dator och ha installerat den senaste excelversion: Office 365 eller 2021. Ta gärna med externt tangentbord, mus och datorladdare.

Kostnad

3400kr exkl. moms för intressenter i Nässjö Näringsliv AB
3900kr exkl. moms för övriga

Lunch ingår.

Om kursledaren

Jonny Johansson har högskoleutbildning i data, ekonomi och pedagogik. Han har hållit hundratals kurser i bland annat Microsoft Excel och Microsoft Office, allt från nybörjarkurser till avancerade VBA kurser, och besöker regelbundet Microsoft i London för att tillsammans med världseliten i Excel bättra på sina kunskaper.

Anmälan

Anmäl dig till kursen genom att fylla i nedan formulär, välkommen!


Ange eventuella önskemål om specialkost:
Arrangör och kursledare

JXL

Medarrangör

NNAB

Fler utbildningar & events

I Nässjö kommun och i närområdet finns det alltid något på gång för dig som företagare! Här kan du hitta både våra egna och våra intressenters event och utbildningar.