Vattenfall har etablerat ny enhet i Nässjö

1 min läsning Publicerad 24 april 2020

Vattenfall har fått i uppdrag att sköta servicen på E.ON:s nät i Östra Småland. För att lyckas med uppdraget har man valt att etablera nya enheter i Nässjö och Högsby med sammanlagt 37 medarbetare.

Vattenfalls nya enhet i Nässjö.

Under 2019 tecknade Vattenfall Services avtal med E.ON. Energidistribution. Avtalet innebär att Vattenfall ska vara huvudentreprenör åt E.ON. för områdena Norra Nord, Södra Nord, Stockholm, Norrköping och Östra Småland under åren 2020-2023. Ett avtal som resulterade i en etablering för Nässjö.

I början av året flyttade Vattenfall in i Byggkompaniets tidigare lokaler på Queckfeldtsgatan 67. Här jobbar nu 22 personer.

– Vi är väldigt glada över att bygga upp vår verksamhet i Nässjö tillsammans med våra medarbetare, säger Peter Lindh, avdelningschef från Vattenfall. Bland våra nyanställda finns fem personer som är helt nya i branschen, vilket vi tycker är väldigt roligt, fortsätter han.

Om Vattenfall

Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Företaget har idag ungefär 20 000 medarbetare och jobbar mot visionen att göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation.