Privab i Stockholm flyttar sitt lager till Nässjö

2 min läsning Publicerad 19 mars 2021

Nu är det klart. Privab i Nässjö har tecknat samarbetsavtal med Privab i Stockholm/Gävle. Avtalet innebär att Nässjöbolaget tar över både lager och inköp från Stockholm, vilket i sin tur leder till nyanställningar.

Den 3 mars var en stor dag för Privab Grossisterna i Nässjö och Stockholm/Gävle. Samtliga ägare var på plats för att skriva på det nya samarbetsavtalet. Från vänster står Anders Ågren, Magnus Runestam och Fredrik Ågren, ägarna för Privab i Stockholm/Gävle och till höger står Fredrik Samuelsson, ägare för Privab i Nässjö.

Privab består av sex privatägda grossister. Grossisterna samlas under samma varumärke, affärssystem och marknadsbolag, men var och en har hand om försäljning, marknadsföring, inköp, lager och transport i sitt egna distributionsområde. Fram tills nu. Privab Grossisterna i Nässjö och Stockholm ser flera fördelar med ett ännu tajtare samarbete.

– Vi är alla oerhört glada över det här samarbetet, säger Magnus Runestam, delägare för Privab i Stockholm/Gävle. När Privab startades 2000 var majoriteten av våra kunder enskilda servicehandlare, kiosker, konfektyrbutiker och sportanläggningar. Idag säljer vi mer och mer till dagligvaruhandeln och större kedjor som har butiker utspridda över hela landet, vilket innebär att kunder som finns i både Stockholms och Nässjös distributionsområde får leverans från olika lager. För att säkerhetsställa en hög leveranskvalitet i dessa områden väljer vi att flytta vårt lager till Nässjö, fortsätter han.

– Flytten innebär också att vi kan ta tillvara på varandras resurser. Istället för att vi ska ha en inköpsavdelning var, har vi en gemensam i Nässjö, tillägger Fredrik Samuelsson, ägare för Privab i Nässjö.

De anställer 10-15 nya medarbetare

Lagret i Stockholm är 4000 kvadratmeter stort och kommer att inrymmas i Privabs befintliga lager på Tryckerigatan i Nässjö. Planen är att det ska vara inflyttat och klart den 21 april. En utökning som kommer att leda till nyanställningar i Nässjö.

– Vi kommer att öka vår lagerpersonal med 10-15 personer, och det omgående. Idag jobbar ungefär 45 personer hos oss, säger Fredrik Samuelsson.

Om Privab Grossisterna

Privab startades 2000 och är en rikstäckande kedja av privatägda grossister. De säljer bland annat konfektyr, drycker, och snacks till service- och dagligvaruhandeln. Tillsammans är de en av branschens snabbast växande aktörer med en omsättning på 1,2 miljarder kronor och cirka 250 medarbetare. Dessutom har de branschens största kampanjutbud.


Pressmeddelande

Denna nyhet finns som pressmeddelande som är fritt att ladda ned och använda. Länka gärna till nnab.se om du använder våra bilder eller texter.