Premiär för Nässjös nya färgpalats

2 min läsning Publicerad 13 maj 2024

Nu är Nässjös nya färgpalats på plats. Nyhems Färghus expanderar med 400 kvadrat och satsar på utökad service för både fackfolk och privatpersoner. ”Vi fortsätter arbetet framåt med att utveckla vårt helhetskoncept kring heminredning och design med gardiner, golv, tyg och färg”, säger färghandlare Forss.

Joakim Forss på Nyhems färghus är glad över den positiva responsen från privatpersoner och yrkesfolk
Joakim Forss är glad över den positiva responsen från privatpersoner och yrkesfolk.

Bygget har gått i rekordfart. I augusti togs första spadtaget och nu står tillbyggnaden på 400 kvadratmeter redan klar. Joakim Forss, färghandlare i andra generationen, pustar ut efter invigningen:

– Det har varit väldigt lyckat och vi har fått många glada tillrop från både privatpersoner och företagskunder. Det är många som säger att ”Åh, vad stort och fint det är!” Och det är klart att vi blir jätteglada över Nässjöbornas positiva inställning.

 • data-srcset

  Inredarna Sussie Javsjö och Kicki Bornhede i den nya inredningsstudion.

 • data-srcset

  Den nya golvavdelningen har fått ett komplett sortiment av olika golvmaterial samt lättjobbade visningsytor.

 • data-srcset

  Matz Javsjö basar över den nyinredda butiken för yrkeskläder.

  +5
 • data-srcset

  Matz Javsjö och Robin Ek förbereder profiltrycket på yrkeskläderna som en kund har beställt.

 • data-srcset

  Nyinvigningen av Nyhems Färghus sammanfaller med företagets 70-årsjubileum.

 • data-srcset

  Det är totalt 400 kvadrat som har byggts till i anslutning till Nyhems Färghus befintliga butik vid Almenäsrondellen. De nya ytorna används till färg och måleritillbehör.

 • data-srcset

  Genom Nyhems Färghus kan man handla textilier från Nässjöföretaget Nevotex – ett varumärke som privatpersoner annars inte har tillgång till.

 • data-srcset

  Sussie Javsjö och Kicki Bornhede har varit delaktiga i utformningen av den nya inredningsdelen – bland annat erbjuds ett komplett sortiment från Gnosjöbördiga designern Lisa Bengtsson, inklusive belysning.

 • Se all bilderna från butiken

En ny inredningsdestination

Satsningen sammanfaller med att Nyhems Färghus fyller 70 år. Målet är att göra butiken till en inredningsdestination för privatpersoner på hela Höglandet, samtidigt som man vill förstärka sin position som ledande leverantör av måleriprodukter och yrkeskläder för regionens företag.

I samband med tillbyggnaden har man skapat en ny entré med bättre logistik för hämtning och lämning samt utökat lagermöjligheterna. Dessutom satsar Nyhems Färghus stort på yrkeskläder med en helt ny avdelning. Färg och måleritillbehör har flyttats ut i den nybyggda delen medan befintliga lokaler har möblerats om helt. Här finns bland annat en inredningsstudio, en helt ny golvavdelning och en gardinateljé med uppsömnadstjänster. Man har också passat på att utöka sortimentet med accessoarer och inredningsdetaljer.

Nässjöföretaget Älska Plåt finns givetvis representerat på inredningsavdelningen.

Lokala leverantörer ger unik profil

Sussi Javsjö är en av Nyhems Färghus tre inredare, och hon är mycket nöjd med resultatet:

– Vi lämnar kompletta förslag till våra kunder med färgsättning, tapeter, golv och textil. Då är det fantastiskt att ha inredningsstudion för möten och presentation av förslag och moodboards.

I utbudet märks också ett flertal lokala leverantörer.

– Vi har naturligtvis fina produkter från Älska Plåt. Via oss kan kunderna också få tillgång till Nevotex fantastiska produktsortiment med bland annat möbeltextilier. Det är ju något alldeles extra eftersom man som privatperson inte kan handla från Nevotex. Men nu finns alltså möjligheten hos oss!