Nässjöfloristen kan bli Årets Unga Företagare i Sverige

2 min läsning Publicerad 2 september 2021

I våras blev hon utsedd till Årets Unga Företagare i Nässjö kommun och gick därmed vidare till regionfinal. Idag blev det klart att Hanna Björklund även kammar hem titeln som Årets Unga Företagare i Jönköpings län, vilket innebär att hon är med och tävlar i den stora nationella finalen i Stockholm den 15 oktober. ”Det känns väldigt stort ”, säger hon.

Årets Unga Företagare i Jönköpings län, Hanna Björklund, tillsammans med landshövding Helena Jonsson(till vänster) och Företagarnas regionchef Frida Boklund(till höger).

Varje år uppmärksammas företagare på kommunal, regional och nationell nivå som genom sitt starka engagemang, sin handlingskraft och sitt nytänkande fungerar som viktiga förebilder för andra. Idag var det dags att utse Årets Unga Företagare och Årets Företagare i Jönköpings län. På Spira i Jönköping fick Frida Scherdén & Oskar Lindholm på Lindholmsgruppen i Eksjö ta emot priset som Årets Företagare och Årets Unga Företagare gick till Hanna Björklund, ägare till butik botanik i Mjölarp som ligger i Nässjö kommun.

– Våra pristagare är utmärkta förebilder för regionens företagande. Båda pristagarna ligger i framkant och utvecklar sin bransch. Våra vinnare sätter verkligen Jönköpings län på kartan, säger Frida Boklund, regionchef för organisationen Företagarna.

– Kreativitet, ett genuint intresse och förmågan att fokusera kännetecknar våra vinnare. Framgångsrika och innovativa företag är en förutsättning för att Sverige och Jönköpings län ska fortsätta utvecklas, säger landshövding Helena Jonsson.

– 2021 är det första året som vi i Nässjö kommun delar ut Företagarnas pris Årets Unga Företagare. Att Nässjös kandidat även vann regionfinalen är oerhört roligt. Hanna Björklund imponerar i sitt sätt att driva och utveckla sitt företag. Vi vill passa på att gratulera till utmärkelsen och önska Hanna ett stort lycka till i Sverigefinalen, säger Claes Johansson, vd på Nässjö Näringsliv.

– Det är fantastiskt kul att få en bekräftelse på att det man gör är bra. Jag känner mig oerhört stolt, tacksam och glad för denna utmärkelse, säger Hanna Björklund.

Hanna Björklund driver och äger butik botanik som säljer blommor och inredning samt arrangerar kurser i blomsterbinderi. Sedan Hanna slog upp dörrarna till sin butik 2017 har kundintresset varit stort. Redan vid invigningen kom över 300 personer och vid de årliga julmarknaderna har man lockat tusentals.

Juryns motivering

Årets Unga Företagare har i en hårt konkurrenssatt bransch lyckats bygga upp ett starkt varumärke både lokalt samt utanför kommunens och länets gränser. Personen har visat på en kreativitet och drivkraft utöver det vanliga som smittar av sig på omgivningen. Företagaren tillhandahåller produkter som tilltalar många och på så sätt inte bara lyckats med försäljning utan även göra sin verksamhet på landsbygden till en utflyktsdestination för många. Företagaren sitter inte stilla i båten utan har under de senaste åren både expanderat digitalt och fysiskt med fin lönsamhet och stor följarskara. Att personen även är mån om sin omgivning och aktiv i nätverk som syftar till att stärka entreprenörer på landsbygden och platsen man verkar på gör vinnare ännu mer.


Pressmeddelande

Denna nyhet finns som pressmeddelande som är fritt att ladda ned och använda. Länka gärna till nnab.se om du använder våra bilder eller texter.