Jättesatsning på ny aktivitetshall i Nässjö – STC går in som träningsklubb

3 min läsning Publicerad 21 oktober 2020

En flera tusen kvadratmeter stor aktivitetshall ska byggas vid Sörängsrondellen i Nässjö. Anläggningen kommer att inrymma padel- och tennisbanor, kontor och konferensrum, café och lounge, gym och lokal för gruppass samt omklädningsrum med bastu.

En ny aktivitetshall ska byggas i Nässjö. På bilden syns Jorma Antikainen, Anders Hermansson och Jonas Brusbäck, som är några av personerna som står bakom satsningen.
Här, på Bockängsgatan 9 mitt emot Atteviks, ska den nya aktivitetshallen byggas. På bild syns Jorma Antikainen, Anders Hermansson och Jonas Brusbäck.
Illustration över den nya aktivitetshallen.

En 4200 kvadratmeter stor aktivitetshall har beviljats bygglov i Nässjö. Bakom satsningen står Anders Hermansson, Jorma Antikainen, Jonas Brusbäck, Peter Karlsson och Urban Johansson. Jonas, Peter och Urban äger tomten Skidan 4 där den nya hallen ska byggas.

– Idag benämner vi satsningen som en aktivitetshall, men vi siktar högre än så. Det vi istället ser framför oss är en mötesplats där vi förenar nytta med nöje. Här kommer man kunna träna, arbeta och umgås. Vi kommer att jobba med hög kvalitet och tillgänglighet, och förhoppningsvis bidra till att Nässjö blir ännu mer attraktiv som plats att bo och verka i, säger Anders Hermansson och fortsätter:

– Vi kommer, i en konstellation, att äga och driva verksamheten tillsammans. Ylab kommer att bygga fastigheten och gymkedjan STC har beslutat att etablera sig i hallen.

– Klubben kommer att bli en riktig pärla med bästa redskap, maskiner och utbud. Tillsammans med padel och tennis blir det en perfekt lösning. Givetvis hoppas vi på en del utomhuspass i detta natursköna område, säger Antoni Kutic, etableringsansvarig på STC och fortsätter:

– Concept Träningsredskap kommer att ansvara för att maskinparken och redskapen blir de bästa som finns tillgängliga på marknaden och Anders Ericsson, som affärschef och hovleverantör till Sveriges bästa träningskedja, ser också fram mot samarbetet.

– Etableringen är perfekt med ett bra geografiskt läge och en stark kombination av gym, padel, tennis, kontor och konferens som blir unikt för regionen. Att människorna bakom konceptet dessutom utgör en stark konstellation, borgar för en lyckad satsning. Padel växer enormt och att kombinera de olika verksamheterna som man gör här, blir vägvinnande i takt med att konkurrensen kommer att öka i detta segment. Vi ser mycket positivt på det här projektet och vårt redan inarbetade samarbete med STC och deras starka koncept gör att ett det här projektet känns väldigt spännande, säger Anders Eriksson på Concept Träningsredskap.

De vill ta tillvara på närheten till Lövhults Friluftsområde

Bara 1 kilometer från Bockängsgatan 9 ligger Lövhults motionsgård och precis i närheten av tomten går motionsleder.

– När hallen är färdig kommer man kunna parkera sin bil här, byta om, gå ut och springa för att sedan duscha av sig och fika i hallen. Vi har ambitioner om att erbjuda möjligheten att pumpa och spola av sin mountainbike hos oss och att valla sina skidor, kanske till och med dra nya spår för att knyta ihop anläggningarna ännu mer. Vi skulle gärna önska att det gick en busslinje hit i framtiden, säger Anders Hermansson.

Ambitionen om att erbjuda mervärde för Lövhultsbesökaren kommer i ett senare skede, för först ska hallen byggas.

– Anläggningen kommer att vara i två plan med plats för 7 banor. Hur många av banorna som blir padel eller tennis är inte beslutat ännu, men vi kommer att erbjuda en större bana för tennis, säger Anders Hermansson.

– Vi siktar mot att börja bygga vid årsskiftet och våra intentioner är att hallen ska stå klar till hösten 2021, säger Jorma Antikainen.


Pressmeddelande

Denna nyhet finns som pressmeddelande som är fritt att ladda ned och använda. Länka gärna till nnab.se om du använder våra bilder eller texter.