Hon öppnar frisörsalong i Malmbäck

2 min läsning Publicerad 19 maj 2020

Malmbäcksbon Amanda Sparr-Skoog har jobbat som frisör i hela sitt yrkesverksamma liv, men aldrig som egen förrän nu. Den 9 maj slog hon upp dörrarna till sin salong Hår & Stil.

Hår & Stil i Malmbäck. På bild syns ägaren Amanda Sparr-Skog.

– Många är glada över att jag satsar i Malmbäck, säger Amanda Sparr-Skoog. Det har funnits ett behov av en till frisör här, vilket märks. Jag har haft fullt upp sedan jag öppnade, fortsätter hon.

Att starta eget företag har funnits i tankarna länge.

– När jag började fundera på att driva eget fick jag tipset att kontakta Nässjö Näringsliv. Jag fick träffa Marcus Wårdmark som har hjälpt mig jättemycket. Han har inte sagt vad jag ska göra, jag har själv fått ta besluten, utan han har visat mig vägen till eget företag och vad jag bör tänka på, vilket har varit väldigt värdefullt.

Centralt läge

Hår & Stil har flyttat in i lokalen som många Malmbäcksbor kallar för gamla banken vid torget.

– Jag har gjort enklare renoveringar, men visst känner de igen sig som har varit i lokalen innan när det har varit en bank. Flera av mina kunder har berättat historier om hur det var här förr, säger Amanda.

Inne i frisörsalongen Hår & Stil i Malmbäck.

Amanda klipper alla. Från småbarn till äldre, män som kvinnor. Planen var att bjuda in till invigningsfest, men på grund av coronaviruset fick hon lägga den planen på is. 

– Jag har istället bjudit på bubbel och delat ut goodiebags till mina första kunder, vilket har varit väldigt trevligt! Kanske blir det en större invigning senare när situationen med Covid-19 har förändrats, vi får se.

Förutom att ställa in invigningen har Amanda även vidtagit flera försiktighetsåtgärder.

– För mig är det viktigt att man känner sig trygg när man kommer hit. Därför har jag pratat med mina kunder om att de får hålla sig hemma om de inte känner sig pigga och om man blir dålig samma dag som man ska klippa sig, är det bara att avboka. Jag kommer inte att ta ut någon avgift i dessa tider, säger hon och fortsätter:

– Detsamma gäller såklart för mig. Jag går inte till jobbet om jag inte är fullt friskt och jag är väldigt noga med handhygien. Om kunden önskar kan jag även komma hem till dem och klippa.

”Jag har fått en väldigt bra start” 

Till en början varvar Amanda föräldraledigheten med arbete.

– Jag jobbar ungefär tre dagar i veckan och om det visar sig att det både finns utrymme för mig att gå upp i tid och att anställa en person, kan jag tänka mig att göra det. Hittills är jag väldigt glad och tacksam för det mottagande som jag har fått, jag har fått en väldigt bra start, avslutar Amanda Sparr-Skoog.