Höglands Logistik vann stor upphandling

2 min läsning Publicerad 20 december 2022

Höglands Logistik är ett transport- och logistikföretag och finns på Gamlarp här i Nässjö. Nu händer det saker. Trafikverket blir ny kund för sin lagerhantering och lagerytan byggs ut med ytterligare 10 000 kvadratmeter.

Katarina Wetterholm, vd för Höglands Logistik, utanför deras lokaler.

Nyligen fick Höglands Logistik fantastiska nyheter för företagets framtid, de vann Trafikverkets upphandling av deras 3PL-lagring. Det talas mycket om oroliga tider för företag runt om Sverige och med en stabil och trygg kund som Trafikverket har det en positiv påverkan på företaget ett antal år framåt.

–  Det tryggar såklart vår verksamhet och vi ser fram emot samarbetet, säger Katarina Wetterholm, vd för Höglands Logistik.

Redan den 1 december tog Höglands Logistik över Trafikverkets lagring.

– Det är alltid roligt att ta hem affärer, och att det dessutom är en kund som finns lokalt är extra roligt, säger Katarina.

Satsar på mer lageryta

Katarina berättar vidare om att bland annat pandemin har lett till att allt fler företag vill ha sin lagerhållning närmare sig. Med andra ord ökar behovet av lageryta bland deras kunder, som vill ha mer kontroll över sitt gods och leveranstider.

Höglands Logistik behöver ha större lagerytor för att bemöta deras kunders behov. Tillsammans med fastighetsägaren Catena, tog de ett stort beslut om att bygga ut deras fastighet med 10 000 kvadratmeter.

– Vi har en tillväxtstrategi där utbyggnaden är en del, växa i affärer en och tillförsel av ytterligare kompetens en del. Det gäller såväl 3PL-verksamheten som transportsidan. Vi har och kommer fortsätta rekrytera fler personal så som lagerchef, lagerpersonal, trafikledare och säljresurs, säger Katarina.

Byggnationen har redan dragit i gång. De håller just nu på att bygga lagret som ska sättas ihop med den befintliga fastigheten. Höglands logistik kommer designa och optimera utbyggnaden efter kundernas behov.

– Vi kommer behöva använda ytan för befintliga kunder, men vi välkomnar också nya kunder och är lyhörda för deras individuella önskemål om upplägg, säger hon.

YLAB är byggentreprenör för det pågående bygget och beräknar vara färdigställda i april 2023. Nästa år har de 25 500 m2 lager, som Höglands Logistik inte ser några problem i att fylla med tanke på dagens efterfrågan.

– Vi är supertaggade för framtiden och det som kommer. Vi vill fortsätta växa och det får vi möjlighet till att göra nu, avslutar Katarina.