Barnens Second Hand nyöppnar i bästa city-läget

2 min läsning Publicerad 8 juni 2023

Barnens Second Hand har snabbt blivit ett populärt utflyktsmål för medvetna barnfamiljer från hela Höglandet. Nu satsar man i nya lokaler, mitt inne i stan. ”Samtidigt breddar vi sortimentet med loppisprylar och kläder för vuxna”, berättar Inga-Lill Johansson som driver butiken.

Stor rotation på sortimentet och många nya kläder och prylar utlovar Inga-Lill Johansson som precis har haft nypremiär för Barnens Second Hand på det nya läget i centrala Nässjö. 
Barnkläder är väldigt populära bland Höglandets familjer och kommer även i fortsättningen att dominera utbudet på Barnens Second Hand. 
I samband med nyöppningen breddar man sortimentet med en loppis.
En alldeles egen Elvis kan man skaffa sig på avdelningen med vuxenkläder. 
Många begagnade leksaker i fint skick, från populära mjukisdjur till trehjulingar. 

När Barnens Second Hand öppnade i Sörängen för ett år sedan var det många barnfamiljer som jublade. 

– Det låg rätt i tiden. Barn växer ju ur sina kläder snabbt, samtidigt som allt har blivit väldigt dyrt. Vi märker också att många kunder letar efter hållbara och miljövänliga alternativ, säger Inga-Lill som med flytten till city hoppas på ännu mer puls i verksamheten.

På torsdagen slog man upp dörrarna till den nya butiken på Storgatan 22. 

– Vi har stora förhoppningar på cityläget och tänker att vi på det här sättet kan nå ut ännu bättre till dem som inte har körkort.

”Mycket nytt i butiken”

De nyinredda lokalerna är visserligen mindre än tidigare, men det innebär också att det blir större rotation.

– Vi vill att det ska finnas nya spännande saker att upptäcka varje gång som man kommer in. Faktum är att inga av de kläder som fanns i butiken på Sörängen är med ner till city, allt kommer att vara nytt, berättar Inga-Lill som just nu har inrett butiken för den kommande semestersäsongen med plagg för sol, sommar och bad. 

Ökad tillgänglighet

Precis som tidigare kan man lämna in sina begagnade barnkläder för försäljning mot provision. Leksakshyllan är också välfylld. Men en del av butiken har vigts åt en helt ny loppis med prylar och inredning, samt en liten hörna med vuxenkläder.

– Vi vet att intresset är stort för att sälja använda kläder och därför kommer vi att göra det möjligt för kunderna att hyra in sig på en hylla hos oss veckovis. 

Inom kort kompletterar man också med en ny webbshop under namnet ”Cityloppis” där man kan handla i lugn och ro hemma i soffan.

– Vi vill helt enkelt vara tillgängliga för så många som möjligt!