Bada Bing Burger, Samboosak och Pizzeria Alcamo satsar i Nässjö

2 min läsning Publicerad 26 maj 2023

I slutet av året kommer Sörängen i Nässjö att hälsa en ny, spännande restaurang välkommen. Det unika konceptet är resultatet av ett samarbete mellan tre välkända och omtyckta restauranger från Jönköping – Pizzeria Alcamo, Bada Bing Burger och Samboosak.

För några veckor sedan öppnade Elon och Kontorsspecial i Sörängen. I samma byggnad som Elon och Kontorsspecial, planerar nu restaurangerna göra sin satsning.

Pizzeria Alcamo, Bada Bing Burger och Samboosak har varit populära matdestinationer i Jönköping under flera år och lockat en stor skara besökare. Nu har de tre restaurangerna bestämt sig för att samarbeta och öppna ett nytt matkoncept i Sörängen i Nässjö.

– Aspehof Fastigheter är glada över att kunna erbjuda dessa restauranger möjligheten att skapa ett helt nytt matkoncept i Nässjö, säger Elie Abdi på Aspehof Fastigheter.

Den nya restaurangen planeras ha sin premiär i slutet av året och kommer att vara belägen i Aspehof Fastigheters lokaler i Sörängen där Elon och Kontorsspecial ligger.

– Detta samarbete är något unikt, som inte ens finns i Jönköping. När vi fick möjligheten att kombinera dessa tre restauranger på detta sätt kunde vi inte tacka nej. Tänk dig en plats där du kan njuta av alla dina favoriträtter samlade på ett ställe – från populära pizzor till läckra lokala burgare och smakrik libanesisk mat, säger Andre Iskander, vd för Bada Bing Burger.

Strategisk placering

Pizzeria Alcamo är känd för att ha Sveriges bästa kebab, enligt den populära Youtubeprofilen Mustige Mauro, och har länge varit en av Smålands mest älskade pizzerior.

Bada Bing Burger slog upp sina portar i Jönköping år 2014 och har sedan dess utvidgat till flera platser i Jönköping, Falköping och Habo. Bada Bing är känd för sitt starka fokus på lokala råvaror och samarbeten med lokala profiler.

Samboosak har under årens lopp bidragit till att sätta libanesisk mat på kartan i Jönköping med sina omtyckta rätter och populära familjebrickor.

– Nässjö har en strategiskt bra placering med närhet till Aneby, Vetlanda, Sävsjö, Eksjö och andra omkringliggande områden, så det är extra spännande att kunna erbjuda vår goda mat i form av burgare, kebab, pizza och libanesiska rätter till så många människor som möjligt. Vi ser mycket fram emot att öppna i Nässjö, tillägger Andre Iskander.