Ny restaurang i Nässjö satsar på hemkörning och take away

3 min läsning Publicerad 30 april 2020

I mars öppnade Pinch of Spice på Storgatan i Nässjö. Ägaren Tariq Abedin berättar att den första tiden har varit tuff på grund av coronapandemin, men att han inte ger upp utan istället satsar på hemkörning och take away. ”Vi erbjuder nu gratis hemkörning och 10% rabatt på ordinarie priser vid take away”, säger han.

Tariq Abedin, ägare till restaurangen Pinch of Spice i Nässjö.

Sedan den 16 mars har Nässjöborna kunnat njuta av indisk och bengalisk mat från Pinch of Spice. Tariq Abedin har tidigare jobbat på ambassaden i Stockholm, men har nu valt att sadla om till restaurangägare och bli Nässjöbo.

– Jag har varit i Nässjö i olika jobbsammanhang och fick ett tycke för staden, berättar han. Folk är väldigt snälla här och välkomnande, så när jag upptäckte att det inte fanns någon restaurang som erbjöd indisk och bengalisk mat kände jag att det är här jag ska satsa, fortsätter han.

På menyn finns indiska rätter som Tikka Butter Masala, Balti och Methi Gost, och bengaliska rätter som Laam Raan, Aam Narikel och Laam Kala Bhuna. Mest populär på menyn är än så länge Mix Thali.

– Mix Thali är tre olika sorters bengaliska grytor på kyckling, lamm och räkor, som vi serverar tillsammans med ris och vitlöksnaanbröd. En rätt som är perfekt om man inte vet vad man ska välja eller inte har smakat bengalisk mat förut, säger Tariq.

– Naanbrödet lagar vi i en speciell cylinderformad ugn som är koleldad och blir upp till 400 grader varm. När vi lagar mat gör vi det på traditionellt indiskt och bengaliskt vis och vi använder oss av färska råvaror.

Nu satsar de extra på hemkörning 

För att möta kundernas behov i coronatider var Pinch of Spice snabbt ute med att erbjuda hemkörning till sina kunder, vilket man nu satsar ännu mer på. 

– Vi erbjuder gratis hemkörning inom 6 kilometers radie från restaurangen. Beställer gör man via telefon eller mejl, och om några dagar kommer man att kunna beställa och köpa sin mat direkt genom appen Foodora. Vi är även på gång att utveckla vår egen app och möjligheten att beställa direkt via vår hemsida, säger Tariq.

Det går också bra att hämta maten själv.

– Take away kan man beställa närsomhelst under våra öppettider och då får man 10% rabatt på våra ordinarie priser, ej lunchpriser. För studenter och pensionärer ger vi alltid 10% rabatt nu under coronapandemin, säger han och tillägger att man såklart också är välkommen att sitta i restaurangen.

– Vi har vidtagit försiktighetsåtgärder för att våra kunder ska känna sig trygga att njuta av sin måltid här på plats. Vi har bland annat glesat ut bland borden och är extra noga med hygien.

De har fått serveringstillstånd för alkohol

Nyligen fick Pinch of Spice serveringstillstånd för alkohol, vilket var efterlängtat.

– Vi har haft flera kunder som vänt i dörren när de fått reda på att vi inte har haft något alkoholtillstånd, så vi är väldigt glada för att nu kunna erbjuda alkohol till våra kunder. Vi har även en uteservering som man kan njuta av varma vår- och sommarkvällar.

Finns det något speciellt som du skulle vilja hälsa till Nässjöborna?

– Jag är väldigt tacksam för alla som har besökt vår restaurang och stöttat oss genom att berätta att vi finns. Jag hoppas att fler vågar sig hit och testa riktig bengalisk och indisk mat, avslutar han.