Biltema i Nässjö: ”Äntligen är vi på plats”

2 min läsning Publicerad 21 november 2019

Att Biltema var efterlängtad i Nässjö syntes från långt håll. Kön var låååång när varuhuset bjöd in till invigning.

Flera hundra personer tog sig till Biltema under torsdagsförmiddagen för att vara med vid invigningen klockan 9.
Kunderna möttes av applåder och de första 100 personerna som klev in i butiken fick 250 kronor i presentkort.
Ebba Carlström jobbar som butiksmedarbetare i det nya varuhuset. Totalt har satsningen skapat runt 25 nya arbetstillfällen i Nässjö.
Alexander Nilsson är varuhuschef för Biltema i Nässjö.
Johan Gerdevåg, marknadschef för Biltema i Sverige, var också på plats vid invigningen.

– Äntligen är vi på plats, äntligen har vi öppnat dörrarna och äntligen har vi klippt bandet, sade marknadschefen Johan Gerdevåg strax efter öppningen.

Vid det nya området vid Sörängsrondellen i Nässjö var Biltema först med att köpa tomt. Redan 2016 skrev man markanvisningsavtal med kommunen.

– Vi kände att det var för långt mellan våra varuhus i Vetlanda och i Jönköping. Vi har en stor kundkrets i det här området och vi ville närma oss dem, säger Johan Gerdevåg när vi frågar honom varför man valde att etablera sig i Nässjö.

– Samarbetet med Nässjö kommun och näringslivet här dessutom varit fantastiskt. När vi tittade på Nässjö fick vi den information som vi behövde vid en eventuell etablering och när vi väl bestämde oss för att komma hit gick det väldigt smidigt, fortsätter han.

”Hela familjens varuhus”

Biltema erbjuder ett brett sortiment inom områdena bil/MC, båt, fritid, hem, kontor/teknik, bygg, bilvård och verktyg. Här kan man köpa alltifrån prydnadstomtar till skiftnycklar, eller äta sig mätt på Biltemas signaturrätt – korv.

– Många tror att vi bara säljer bildelar, men vi är hela familjens varuhus, säger Johan Gerdevåg och uppmanar Nässjöbor som ännu inte besökt varuhuset att komma förbi.

Biltema i Nässjö har öppet mellan 07.00-20.00 vardagar och 09.00-18.00 helger.