Congelato får ny ägare: ”Jag ska behålla samma kvalité och koncept”

Janne Tengvall blir ny ägare för den populära glassbaren Congelato. ”Vi känner oss oerhört trygga med att lämna över bolaget till Janne som kommer att fortsätta att tillverka och sälja samma goda gelato” säger Sharlet Habib.

congelato

Sharlet Habib, Janne Tengvall och Tony Habib framför Congelato på Storgatan 19B, Nässjö.

För tre år sedan öppnade Sharlet och Tony Habib Congelato i Nässjö. Bara ett år senare expanderade de till Eksjö och under åren har de inte bara vunnit lokalbornas hjärtan, utan även blivit ett attraktivt turistmål.
– Vi får långväga kunder som köper gelato hos oss, vilket vi är jätteglada och stolta över, säger Tony Habib.

Gått över förväntan

Under sommaren har de sålt över ett ton gelato i veckan.
– Vi trodde inte att det skulle gå så här bra för Congelato. Vi trodde inte att det skulle bli så mycket jobb med att driva en glassbar i Nässjö och Eksjö, men vi hade så fel och det är vi så glad över, trots att det är en av de anledningarna till att vi nu säljer, säger Sharlet.

Hon förklarar att tiden inte riktigt räcker till för att driva Congelato.
– Vi vill ha mer tid för familjen och våra andra jobb. Jag ser min framtid på Fastighetsbyrån och Tony vill satsa vidare på sin restaurang i Vetlanda.

Blir ny ägare 2019

I januari tar Janne Tengvall över som ägare, men redan i höst kommer han att börja jobba på Congelato.
– Jag kommer att introduceras i verksamheten fram till nästa sommarsäsong, så att jag kan ta över gelaterian på bästa sätt, säger han.

Janne har sedan 2010 haft ett stort intresse för gelato och själv tillverkat gelato på hemmabasis.
– När vi startade Congelato i Nässjö fick vi ett meddelande från Janne där han berättade hur glad han var för att vi öppnade en gelateria. Sedan dess har vi haft kontakt med varann, säger Sharlet och fortsätter:
– Janne har varit en av dem som vi har bollat våra idéer med och han har även provsmakat våra nya glassar innan vi har börjat sälja dem. Vi märkte tidigt att han hade mycket kunskap om gelato och därför blev det självklart att sälja till honom.

Ska fortsätta driva P4RM

Idag driver Janne sitt företag P4RM, där han erbjuder tjänster som coachning av ledare och utveckling av företag.
– Jag kommer att fortsätta med P4RM, men inte alls i samma utsträckning, särskilt inte under sommaren, säger han.

Vill jobba mer med ”gelato-vagnen”

Idag är Congelato öppet under sommaren och en del helgdagar, men i framtiden drömmer Janne om att förlänga perioden.
– Första året kommer jag att fokusera på att driva gelaterian och lära känna kunderna, men året efter det har jag ambitioner om att utveckla verksamheten. Jag hoppas kunna jobba ännu mer med gelato-vagnen än vad man har hunnit med tidigare. Att man kan hyra in Congelato till exempelvis bröllop och kunddagar. Sedan vill jag även jobba ännu mer med lokala råvaror, avslutar han.

Publicerad 2018-08-08 | Av: Nicole Erkensten