Superförsäljning för Audio Video i Nässjö

Audio Video har i genomsnitt ökat sin försäljning med 35% sedan maj. ”Sommaren brukar vara en av våra bästa perioder, men såhär bra har den aldrig varit. Vi har till och med fått anställa en till person”, säger Niklas Askling, ägare.

Superförsäljning för Audio Video i Nässjö TV-apparater är en av Nässjöbutikens mest sålda produkter. Peter Totney(vänster) och Niklas Askling(höger) konstaterar att det framförallt är 65-tumsklassen som är den mest efterfrågade storleken.

Audio Video visar starka siffror i Nässjö. I maj steg försäljningen med 40% jämfört med fjolåret.

– Det är helt otroligt när man tänker på det. I augusti var vi till och med uppe i nästan det dubbla och att vi fortfarande har en ökning på 35% i september, är nästan för bra för att vara sant, säger Niklas Askling.

En av dem som säljer flest TV-apparater i kedjan
Det är framförallt smartphones, abonnemang, ljud och tv-apparater som Audio Video-butiken säljer mer av.

–De produkter som sticker ut lite extra är Bluetooth-högtalare med inbyggt batteri. TV-apparater är också en sådan produkt. Det har vi alltid sålt mycket av och vi är en av dem som säljer flest TV-apparater i kedjan, säger Niklas.

Vad beror ökningen på?
– Såklart har fotbolls-VM en stor del i TV-försäljningen. Sedan har vi fått en del kunder som tidigare gick till Teliabutiken i Nässjö. Men nu är fotbolls-VM över och vi ökade försäljningen innan Telia gick ut med att de skulle lägga ned, så det finns annat som driver på den här förändringen, säger Niklas.

Helhetsleverantör med känsla för service
Att ha stort kundfokus, vara en helhetsleverantör och bestå av en styrka med riktigt, duktig personal är framgångsreceptet enligt Niklas.

– Vi jobbar otroligt mycket med service. Vi vill alltid lösa kundens problem. Många upplever teknik som ganska problematiskt, mer än någonsin. Vi vill ändra på den upplevelsen. Teknik ska vara enkelt och tillgängligt för alla, därför är det så viktigt med kompetent personal som kan möta olika kunders behov. Där tror jag att vi skiljer oss ganska mycket i jämförelse med andra inom vår bransch. De flesta är så nöjda med att kunden har köpt exempelvis en TV. Affären är över. Så är det verkligen inte. Det är då den börjar för oss.

Publicerad 2018-09-27 | Av: Nicole Erkensten