Då öppnar Biografen i Nässjö – blir unik i Sverige

Efter en tids renovering är det äntligen klart när Biografen, som den numera heter, öppnar i Nässjö. Första föreställningen sänds den 27 oktober och delägaren Pär-Magnus Almqvist berättar att det blir den enda biografen i Sverige som har VIP-standard på alla platser.

Då öppnar Biografen i Nässjö – blir unik i SverigePär-Magnus Almqvist i den stora biosalongen med 85 platser.

Då öppnar Biografen i Nässjö – blir unik i SverigeUtanför har man fått upp nya skyltar med biografens nya namn, enkelt och koncist: Biografen.

Nu börjar de sista pusselbitarna att falla på plats. När vi träffar Pär-Magnus Almqvist är han iklädd snickarkläder och jobbar i en av biosalongerna. Biografen, som tidigare bara hade en salong, har nu hela tre med 85, 50 respektive 30 platser.

– Det går inte att jämföra den här biografen med hur den såg ut tidigare. Vi har byggt ut och totalrenoverat lokalerna för drygt 8 miljoner kronor, säger Pär-Magnus Almqvist, som tillsammans med Richard Liljedahl äger biografkedjan Eurostar där Biografen ingår.

VIP-standard på alla platser

Pär-Magnus visar oss in i den stora biosalongen där fåtöljerna är färdigmonterade.

– Med elektrisk styrning kan man fälla ryggstödet. De stolar som står på första raden fäller sig helt och hållet, så man kan ligga ned under hela föreställningen. Sedan är det kylning i armstödet så att man kan hålla sin läsk kall, säger han.

– Vi har gjort VIP till standard. Det finns inte någon annan bio i Sverige som har det konceptet fullt ut, utan man sätter oftast in en rad med VIP-stolar.

En unik biograf kräver ju såklart ett pampigt namn.

– Vi har valt att döpa om biografen till just Biografen eftersom den står ut så mycket ifrån alla andra i landet. Vi kände att det var lite kaxigare än att kalla den för Sagabiografen.

Fler föreställningar än tidigare

– Vi kommer att ha dubbla föreställningar precis som en större biograf. I början kommer vi att gå ut ganska hårt med många föreställningar för att se vad Nässjö klarar av, säger Pär-Magnus Almqvist.

Redan under premiärhelgen visas följande 12 filmer:

Unga Astrid
Superhjältarna 2
Gräns
Mamma Mia! Here We go again
Lustiga Små Kryp
Christoffer Robin Och Nalle Puh
Bad Times At The El Royale
Lyrro
Pettson Och Findus – Findus Flyttar Hemifrån
Halvdan Viking
Girl In The Spiders Web
Halloween

>> På Biografens webbplats kan du läsa mer och boka biljetter 
 

Publicerad 2018-10-21 | Av: Nicole Erkensten