Handelsplatsutvecklingen

handelsplatsutveckling

Vi på Handelsplatsutvecklingen hjälper dig att utveckla ditt handelsföretag och verkar för att stärka handeln i Nässjö. Vår vision är att Nässjö ska vara Höglandets bästa handelsstad – delar du den visionen med oss?

Vilka är vi?

Handelsplatsutvecklingen drivs av Nässjö Näringsliv AB i nära samarbete med handlare, fastighetsägare och Nässjö kommun. Idag har vi ca 70 intressenter som är butiker, fastighetsägare, turistföretag, frisörer, banker med mera.

Vad gör vi?

Vi utvecklar handeln på två plan: dels hjälper vi dig som enskild företagare och dels stärker vi Nässjö som handelsstad.

Utvecklar företagare

Som företagare hjälper vi dig att starta, etablera och utveckla ditt företag under sekretess. Hos oss får du coachning och stöd inom en rad områden. Bland annat inom affärsutveckling(skapa affärsplan, utveckla affärsidé), finansiering, tillstånd, juridik och marknadsföring. Vi finns också till för dig som vill ha ett bollplank, kanske funderar du på att öppna butik/restaurang i Nässjö och vill ha någon att utbyta idéer med? Då kan du kontakta oss. Dessutom är vi ett språkrör för kommunala frågor som rör handeln och förmedlar kommunkontakter, externa såväl interna.

Stärker handeln

Som handelsstad utvecklar vi tillgängligheten, utbudet, servicen och upplevelsen i Nässjö. För att ta några exempel har vi utökat antalet parkeringsplatser i City tillsammans med Nässjö kommun och Stadskärneutvecklingen, och vi är varje år med och arrangerar aktiviteter på stan som höstyran och våryran.

De handelsområden som vi fokuserar på är City, Almenäs, ICA-området och Sörängsrondellen. Vi jobbar tillsammans med kommunen, fastighetsägare och samarbetar med: Stadskärneutvecklingen, Evenemangsgruppen, Destinationsutvecklingen och Köpmannaföreningen.

Intressentskap

Att vara intressent hos oss innebär stora fördelar för dig som företagare. Du får inte bara hjälp med att starta, etablera och utvecklas i Nässjö, utan du får också tillgång till en omfattande kompetensbredd som vi har valt att kalla OneDoor. Arbetssättet samlar kommunens alla interna och externa resurser för att stärka servicen mot redan verksamma företag och de som har planer på nyetablering. Med andra ord – en kontakt med oss ger all service du behöver.

Vem kan bli intressent?

Handelsplatsutvecklingen är till för dig som har direkt eller indirekt kontakt med konsumenten, med andra ord butiker, fastighetsägare och serviceenheter(banker, salonger etc.).

Hur blir man intressent?

Enkelt! Kontakta Marcus Wårdmark för att boka in ett möte. Under mötet kommer ni att gå igenom vad ett intressentskap innebär och du får tid att ställa frågor och funderingar. Men allra främst kommer ni att kika på vad du och ditt företag står i för behov och hur Handelsplatsutvecklingen kan stå till tjänst där. Om du ser att ett intressentskap hos oss är av betydelse för din verksamhet och vill bli intressent får du välja mellan våra tjänstepaket utifrån storleken på ditt företag och givetvis vilket servicebehov du har.

Kontakt

Har du frågor eller funderingar om Handelsplatsutvecklingen eller vill du boka in ett möte med oss? Kontakta Marcus Wårdmark.


Handelsplatsutvecklingen

Marcus Wårdmark

Projektledare
Tel: 0380-474 74
E-post: marcus.wardmark@nnab.se