Utbildning: SEO-expert

Datum: 20 augusti, 2018
Tid: kl. 09.00-12.00

Vill du bli ett digitalt proffs och skapa förutsättningar för att utveckla er digitala närvaron? Med utbildningen SEO-expert vid Nässjöakademin får du lära dig grunden i digital strategi för att sticka ut, skilja er från konkurrenterna och utveckla digitala plattformar för just era mål.
För vem?

För anställda på företag, myndigheter, organisationer och kommuner som i dag jobbar helt eller delvis med digital affärsutveckling och/eller kommunikation.

Vi erbjuder företagsanpassad utbildning i sökmotoroptimering (SEO) i sammanlagt tre steg. Detta är steg 1 och påbyggnadskurser kommer att erbjudas efter avslutad kurs.

Går du alla tre steg blir du expert på SEO vilket innebär kunskap i statistikframtagning, verktygshantering, placeringsrapporter, webbcopy, SEO-strategiarbete och SEO-teknik samt skriva för webben.

Mål steg 1:

Du kommer lära dig både teoretiskt och praktiskt hur du ska arbeta, analysera och förbättra resultatet för att få verksamhetens webbplats att prestera optimalt på sökmotorer.

Sökmotoroptimering handlar dels om teknik, men även till stor del om kommunikation, struktur och strategier. Du får verktyg och kunskap för att kunna leda ett internt eller externt SEO-projekt, samt utvärdera kvalitén på arbetet som genomförs. Du kommer även få en förståelse för content marketing.

Efter avslutad utbildning blir du diplomerad.

Upplägg steg 1:

Utbildningen är teoretisk med övningar, föreläsningar och självstudier. I denna kurs får du inte bara verktygen och processen för hur du arbetar med med sökmotoroptimering. Du har möjligheten att arbeta konkret med ett eget case och skapa en strategi för att nå just era mål.

Innehåll steg 1:

Verktyg för att kunna arbeta med SEO.

Del 1: Google Analytics

  • Vad du kan hitta för data i Google Analytics?
  • Vad innebär mätvärden och dimensioner?
  • Hur skall man tänka med mål och KPIer.
  • Hur implementerar man mål och event tracking.

 

Del 2: Google Search Console

  • Vad är Search Console?
  • Vad kan jag hitta för data i Search Console?
  • Hur kan jag använda mig av datan från Search Console?

 

Del 3: Google DataStudio

  • Vad är DataStudio?
  • Hur använder man DataStudio?

 

Kursledare

Torbjörn Noaksson, Din Webbstrateg

Torbjörn jobbar med digital affärsutveckling sedan år 2006 och är informationsteknolog i grund och botten. Torbjörn har sedan fem år jobbat med att utbilda både företag och studerande på yrkeshögskolor inom digitalisering.

Kurstillfällen

Steg 1 innehåller fyra halvdagar.

Datum: 20, 23, 27 och 30 augusti
Tid: kl. 09:00-12:00

Kursavgift

8.000 kr/person

Plats

Nässjöakademin, Framtidsvägen 1, Nässjö

>> Läs mer och anmäl dig här!

 

Publicerad 2018-07-17 | Av: Nicole Erkensten