Konferens: Så blir du en attraktiv och framgångsrik arbetsgivare!

Datum: 17 maj, 2018
Tid: kl. 09.30-16.00

>> Ladda ned inbjudan här!

 

Så blir du en attraktiv och framgångsrik arbetsgivare!

 
Vad har Östersunds FK:s framgångar på fotbollsplanen och socialt arbete för romer i Rumänien gemensamt med tillverkande företags utveckling i Vaggeryd, Nässjö, Sävsjö och Jönköping? Svaret får du på Growkomps spridningskonferens. Välkommen att lära dig mer om hur strategiskt innovationsarbete och socialt ansvarstagande kan bidra till företagets affärsutveckling!
 
 

Program

 

09.30 Registrering och kaffe

 

10.00 Presentation av projekt Growkomp

Intervjuer med deltagande aktörer om utbildningar, samverkan, internationella kontakter och utvärderingsresultat.
 

11.00 Vad gör dig till en framgångsrik och attraktiv arbetsgivare – och varför är vissa bolag mer innovativa än andra?

Magnus Penker, VD, Innovation 360 Group.
 

12.00 Lunch och mingel

 

13.15 ”Utbildning och arbete är nyckeln till utveckling”

Lee Saville, grundare av Networks, berättar om arbetet med socialt ansvarstagande till stöd för romernas utveckling i Rumänien.
 

14.00 Paus

 

14.15 Satsning på kultur och mångfald ger framgångar på fotbollsplanen

Karin Wahlén, kulturcoach för fotbollslaget Östersunds FK, berättar framgångssagan om ett av Sveriges mest mångkulturella fotbollslag.
 

15.00 Avslutning och kaffe

 
 

Datum, tid och plats

Torsdagen den 17 maj, kl. 09.30-16.00, Hooks Herrgård


 

Anmälan & kostnad

 
Anmäl dig senast den 7 maj till carl-gunnar.karlsson@vaggeryd.se Konferensavgift inkl. måltider 400 kr ex. moms (Anmälan är bindande)

OBS! Begränsat antal platser – först till kvarn!
 

Föreläsare

 
KARIN WAHLÉN
Karin Wahlén är kulturcoach i Östersunds Fotbollsklubb – fotbollsklubben som bland annat har dansat Svansjön, arbetat med konst och skrivit en bok. Nyligen blev även Östersunds Fotbollsklubb, som första elitidrottsklubb någon- sin, hbtq-certifierad. Ett självklart steg för Sveriges modigaste fotbollsklubb. Karin kommer att berätta varför en fotbollsklubb jobbar långsiktigt med kultur och varför de tror att de kommer att vinna fler matcher genom att bli hbtq-certifierade.

LEE SAVILLE
Lee Saville är den före detta advokaten som lämnade en framgångsrik karriär i norra England för att hjälpa den romska befolkning-en i nordvästra Rumänien, där han också bor och verkar. Lee är en av grundarna av A.N.P. Networks som driver olika program med stöd till socialt utsatta familjer.
Networks arbetsmetodik för att lösa romernas integration har blivit internationellt uppmärksammad. Lees berättelse och arbetet i Networks berör oss alla och visar hur ledarskap, engagemang och uthållighet kan göra skillnad för individer och i samhällsutvecklingen.

MAGNUS PENKER
Magnus Penker har grundat och är VD för Innovation 360-koncernen, med huvudkontor i Stockholm och New York. Bolaget jobbar aktivt med att stärka innovationsförmågan hos organi-sationer och individer. Magnus erfarenheter har format ramverket som ligger till grund för hur man lyckas med innovation och han har även omnämnts som en svensk förebild i jämställt ledarskap. Han har hjälpt ett flertal företag att ta sig in sig in på listan över Sveriges bästa arbetsplatser.

FRIDA BOKLUND, MODERATOR
Frida Boklund är regionchef på Företagarna, som är Sveriges största företagarorganisation och företräder omkring 70 000 företagare i många olika branscher. Medlemmarna är före- tagare som äger sina egna företag eller som stöttar Företagarnas arbete. Företagarna har 250 lokala föreningar i Sverige som represen- teras av ca 1900 förtroendevalda medlemmar.


 

Growkomp är ett kompetensprojekt finansierat av Europeiska Socialfonden, ESF, som under 2016-2018 genomfört program för innovation och verksamhetsutveckling, kompetensförsörjning samt strate-giskt CSR-arbete (Corporate Social Responsibility). Projektet har bland annat fokuserat på hur företag kan bli mer attraktiva arbetsgivare genom att utveckla jämställda arbetsplatser med stor mångfald, som bidrar till ökad lönsamhet. Totalt har 22 företag med ca 1 250 anställda i Vaggeryd, Nässjö, Sävsjö och Jönköpings kommuner deltagit i projektet. www.growkomp.se

 
 

 

Publicerad 2018-03-19 | Av: Nicole Erkensten