Hållbarhet i praktiken – Träcentrum

Datum: 27 oktober, 2017
Tid: kl. 09.30-12.00
20171009_logga_tracentrum
Varmt välkommen till Träcentrum den 27 oktober på intressanta föreläsningar om hållbarhet.

 

Program

 

Skapa lönsamma affärer med hållbarhetsarbete
– Tomas Ekström

Hur påverkar min verksamhet omvärlden? Vilket ansvar kan jag ta? Hur kan detta bidra till en bättre lönsamhet? Det är frågetecken som vi hoppas kunna räta ut till utropstecken efter Tomas Ekströms föredrag.

Tomas äger och driver företaget OnSolidGround – Sustainable Business där visionen är att vara den självklara partnern för dem som inom trä-, möbel- och inredningsbranschen vill skapa lönsamma affärer genom ett ambitiöst och effektivt kvalitets, miljö och hållbarhetsarbete. Med mer än 30 år i branschen och drygt 20 år som ansvarig för Kinnarps koncernens hållbarhetsarbete, ett mångårigt engagemang i FSC – bland annat som ordförande, ett engagemang på den globala spelplanen som President i FEMB (Europeiska kontorsmöbel federationen) och aktivt deltagande i internationellt standardiseringsarbete inom möbel får vi en unik möjlighet att höra Tomas dela med sig av sina erfarenheter.

Hållbar utveckling förbättrar verksamheter och möjliggör förändring
– Kristina Altner

Kristina Altner berättar om vad hållbarhet är för Sörda, hur företaget arbetar med de mest väsentliga hållbarhetsfrågorna i värdekedjan och ger handfasta tips inom området.

Södra är Sveriges största skogsägarförening med mer än 50 000 skogsägare. Södra är också en internationell skogsindustrikoncern där verksamheten baseras på förädling av medlemmarnas skogsråvara. Förra året beslutade Södras styrelse om 15 hållbarhetsmål för koncernen, varav tre är särskilt prioriterade och likställda med koncernens finansiella mål.

Datum

27 oktober 2017

Tid

Kl.09.30-12.00
Fika serveras mellan 09.00-09.30. Träffen avslutas med lunch.

Plats

Träcentrum, Framtidsvägen 1, Nässjö

Anmälan

Anmäla dig senast 20 oktober till Christer Andersson på christer@tracentrum.se eller 0380-55 43 19. Det kostar 200 kr exkl. moms att delta.

Publicerad 2017-10-09 | Av: Nicole Erkensten